הטיטניום הוא יסוד שנפוץ מאד בטבע רק שהפקתו קשה יותר. הוא עמיד בטמפרטורות גבוהות מאד והוא ניתך ב 1680 מ"צ. הטיטניום מתאפיין בעיקר בשל חוזק גבוה מאוד לעומת משקל והוא גם עמיד בפני קורוזיה.
את הטיטניום יש להפיק באווירה מגינה דבר המקשה לייצור וזאת הסיבה שהחומר מיובא. מחירו של הטיטניום גבוה יחיסית לשאר המתכות לתעשייה, ולכן הוא משרת את התעשייה שזקוקה לתכונות המיוחדות שלו.
לטיטניום מספר נתכים שמוגדרים ע״י Grade ומספר. לכל ״גרייד״ יש אחוזי סגסוג שונה עם חומרים אחרים והוא נועד לשרת ייעוד לתעשייה מסויימת.
למשל הטיטניום התעופתי שמשמש גם לרפואה הוא טיטניום Grade 5, המכיל 6% אלומיניום ו4% ונדיום. סגסוג של החומרים האלה משפר משמעותית את חוזקו לכפיפה , מתיחה ושבירה, ולכן הוא משמש חלקי מטוסים שצריכים חוזק בפני מאמצים באוויר וגם משקל נמוך יחסית כדי לחסוך בדלק.
בכדי לנצל את יכולת הטיטניום להגנה בפני קורוזיה מוסיפים 0.15% פלדיום, אך זה מכפיל את מחיר החומר. תהליך ייצור ועיבוד בטיטניום דורש אווירה מגנה, כלומר העדר חמצן. מפעלים להפקה של טנטניום ועיבוד בחום והתכה מאוד מרוכבים מהסיבה הנ״ל.
Grade 199.5% טיטניום, חוזק של 240 MPa, משיך מאוד בקור עד 24% עיבור פלסטי, עמיד בקורוזיה. מכיוון שקל לעיבוד בקור ושיבוב ולכן משתמשים בו לסכינים, מסגרת משקפיים קדחים וכו...
Grade 299.2% טיטניום, חוזק של 344 MPa, משיך בקור עד 20% עיבור פלסטי, עמיד בקורוזיה באותם חומצות כמו Grade 1
Grade 5הנתך הנפוץ בתעופה ושתלים רפואיים. הוא נקרא גם טיטניום 6-4 או בקיצור: Ti-6Al-4V. לטיטניום זה חוזק עצום ביחד עם העמידות לקורוזיה ועמידות תרמית הוא מהווה את החומר השמיש ביותר לשלל יישומים.